The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

1
39785

The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat. Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans 66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby (Damon), un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles (Bale). Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans. The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

Majoritatea filmelor de curse sunt despre rivali, dar nu atât de „Ford v Ferrari”, care, în ciuda titlului său orientat către concurență, este de fapt povestea a doi prieteni, Carroll Shelby și Ken Miles (interpretați de Matt Damon și Christian Bale), care au făcut parteneriat cu Ford Motor Co. să-l învingă pe designerul italian de mașini sportive Enzo Ferrari la cele 24 de ore ale Le Mans.

Shelby a câștigat Ferrari cu o dată înainte, câștigând Le Mans în 1959, la volanul unui Aston Martin, dar a fost băncut la scurt timp, din cauza unui bulevard, așa că s-a îndreptat spre cel mai bun șofer pentru a dezvolta și a încuraja mașina care ar face faza. . Miles era mai mult o carte sălbatică, un comandant britanic al tancurilor care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial, dar a continuat să devină un curse înfricoșător, împingându-și mașinile până la limita de pe pista. Miles a încetat odată: „Aș prefera să mor într-o mașină de curse decât să mă mângâie de cancer. The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat
The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

Înainte ca Miles să-și întâlnească sfârșitul nenatural, el și Shelby au făcut istorie. Vizionarea Bale și Damon canalizează cele două viteze în toate gloriile lor, care scuipa testosteronul, este o amintire a cât de distractiv a fost să vizionezi Bale să joace un personaj similar, alături de Mark Wahlberg, în „The Fighter.” Cele mai bune filme sportive nu sunt ” Sunt atât de multe despre sport, cât sunt personalitățile, iar aceste două merg cu performanțele lor – Damon într-o pălărie de 10 galoni, care sună ca Tommy Lee Jones, și Bale toate cu umerii năpârliți, cu joc de bărbat fără nimic pierd – pe măsură ce personajele lor se confruntă cu obstacole mai mari înapoi acasă decât pe faimosul curs francez. The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

Dacă acest lucru sună ca o groază, atunci ceea ce a făcut regizorul „Walk the Line”, James Mangold, cu „Ford v Ferrari”, te va umbla, echilibrând fiorul cauciucului ars al sportului cu scene în care cei doi bărbați se îndreaptă cu compania lor stăpânește cu privire la modul în care să-ți faci treaba. Dar această descriere relevă, de asemenea, ce este în neregulă cu acest film, în care Ferrari nu prezintă destul de mult, iar principalul conflict pare să fie între duo-ul curse dinamice și gențile de bani americane care i-au angajat.

La final, Mangold și cei trei scenariști ai săi – Jez Butterworth, John-Henry Butterworth și Jason Keller – au realizat un film despre modul în care Henry Ford II (Tracy Letts) și-a propus să cumpere un titlu de curse, apoi l-au sabotat aproape obținându-l. departamentul de marketing implicat. Sincer, asta se gândește la un cineast de studio și nu la un mare povestitor, din moment ce astfel de dezbateri se întâmplă tot timpul în showbiz, dar nu contează pentru oamenii de acasă: costumele se implică și strică imaginea, sau altfel arunca o avere în campania Oscar. , petrecându-și drum spre o statuie care ar fi trebuit să meargă la cineva mai meritat.

The Grand Challenge Le Mans 66 online subtitrat
The Grand Challenge Le Mans 66 online subtitrat

Ambele companii, Ford și Ferrari, doare când se deschide filmul. Brandul american are probleme pentru a atrage cumpărători tineri. Intrați pe Mustang – un set frumos de roți pe care Miles nu îl ia în serios – și un plan îndrăzneț de a cumpăra producătorul italian de mașini sport. Dar Enzo Ferrari (Remo Girone) nu merge pentru asta, supărându-l pe Henry Ford II (nepotul nesigur al geniului de la linia de asamblare) cu cuvinte dure despre cum face afaceri (mașinile italiene sunt făcute manual, și stau într-o clasă pe cont propriu). Acum, mândria sa este pe linie, iar Ford, care amenința să își închidă fabrica în scena sa introductivă, este dispus să cheltuiască tot ceea ce trebuie pentru a sparge cursa câștigătoare a Ferrari la Le Mans.

Nu trebuie să fii un fan de curse pentru a ști unde se îndreaptă această poveste David-v.-Goliath – cu excepția, în această ecuație, Ford nu joacă ambele roluri? Compania este de departe cea mai importantă în această ecuație, dar i se acordă, de asemenea, statut de underdog, deoarece nu a construit niciodată o mașină care să poată optimiza un Ferrari. Primii doi ani au fost un bust (unul în timpul filmului convenabil comprimat) și, totuși, datorită eforturilor lui Shelby și Miles, producătorul de mașini are în sfârșit ceva de arătat pentru el: GT40 Mark I, care este suficient de rapid pentru a seta viteza recorduri, chiar dacă nu a câștigat cursa. The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

Scenariul face să pară ca acei birocrați ai Ford-ului știați – conduși de micul VP Leo Beebe (Josh Lucas, arătându-se răufăcători și năpăstuiți), cărora li s-au dat frâiele programului de curse – s-ar fi împiedicat să trimită hot-temperat-ul Miles to Le Mans, și poate au fost, dar există o licență creativă prea mare în joc în versiunea de istorie pe care o prezintă filmul. Miles a mers la Le Mans în 1965, unde a pierdut față de Ferrari și abia în 1966 echipa a început să câștige.

Deși Mangold re-creează întinderi din victoria Leby din Shelby din 1959 și Miles câștigând o cursă sponsorizată de la Ford la Willow Springs pentru a face apetitul publicului încă de la început, singurul lucru mai tare decât motoarele au fost sforătoarele din premiera Telluride a filmului. Poate că toată drama de familie cu soția lui Miles (Caitrona Balfe) și fiul Peter (Noah Jupe) au fost cei care i-au plictisit pe cei care au auzit din plin. În orice caz, acestea păreau să se aștepte la ultima etapă, când filmul lui Mangold impresionează cel mai mult.

Totuși, lipsește ceva dintr-un miting lucios pe ecran mare pe care îl obținem din realitate, în care posibilitatea ca cineva să se prăbușească și să ardă în orice moment, furnizează un fel de tensiune morbidă sportului. Comparați-l cu filmele clasice de curse – James Garner și Steve McQueen au presupus că au condus singuri în „Grand Prix” (1966) și, respectiv, „Le Mans” (1970), la fel ca Tom Cruise 20 de ani mai târziu în „Days of Thunder” – iar „Ford v Ferrari” arată ca „Mașinile” Pixar sau „Speed ​​Racer” de la Wachowskis, în ciuda faptului că nu s-a folosit CGI în aceste scene.

The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat
The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat

Asta readuce atenția asupra actriței, de unde filmul excelează. Este posibil ca rolul lui Damon să nu fie la fel de spectaculos, dar primește cele mai multe confruntări cărnoase, inclusiv una în care îl încuie pe Beebe în biroul său și îl ia pe Ford pentru o plimbare. Bale a pierdut greutatea pe care a câștigat-o pentru a-l juca pe Dick Cheney în „Vice”, lucrând cu faptul că unele scene îl cheamă să-și folosească întregul corp, moment în care există o stăpânire a mișcărilor sale, în timp ce altele joacă pe fața jumătății. -ascuns de cască și ochelari de soare, întruchiparea focalizării.

Adevăratul Miles părea a fi David Niven și a vorbit cu un accent britanic politicos și distins, dar asta trebuie să meargă pentru ca interpretarea lui să funcționeze. Bale îl vede pe Miles ca pe un cap fierbinte, iar scena în care aruncă o cheie la Shelby este un paznic, depășit doar de lupta care izbucnește între ei de-a lungul străzii din casa lui. Filmul se încheie în același colț, plin de energie, dar lung la două ore și jumătate și, totuși, am parcurs distanța cu această pereche în acea perioadă. Cursa nu va merge complet așa cum te-ai putea aștepta, iar într-o răsucire melancolică, la începutul acestui an, Ford și-a încheiat programul fabricii Le Mans GT, lansat la a 50-a aniversare la evenimentele prezentate aici.

Server 1

Filmul The Grand Challenge: Le Mans 66 (2019), se lanseaza in 15 noiembrie 2019, si face parte din categoria filmelor de actiune. Vizioneaza film-ul The Grand Challenge: Le Mans 66 online subtitrat in limba romana pe siteul nostru. Distribuie, sau scrie parerea ta despre acest film. Vizionare placuta!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here